IL MONTE DEL SAN BARTOLO

 
kust van het park san bartolo
 


De zandstenen kliffen, die de karakteristieke kustlijn van het Natuurpark San Bartolo vormen, strekken zich uit  over een lengte van 10 km tussen de dorpjes Gabicce Mare en Pesaro.

Langs de toeristische route, ‘la Strada Panoramica‘, liggen in een prachtige landschap de charmante dorpjes Fiorenzuola di Focara e Castel di Mezzo en de prachtige  renaissance villa ‘Imperiale’ en de zeventiende-eeuwse villa ‘Caprile’ met zijn magnifieke tuinen en waterpartijen.

Het beschermde gebied bestaat verder uit landelijke en bosrijke landschappen, rijk aan flora en fauna.

Voor de liefhebbers van trekking biedt het natuurpark Parco San Bartolo volop mogelijkheden en voor de zeer ervaren trekkers zijn de bergen dicht bij.

 

Ontdekt het natuurpark van Monte San Bartolo

nature in het parco san bartolo
kust van het parco san bartolo
villa caprile in het parco san bartolo
villa imperiale in het parco san bartolo
strand van fiorenzuola
strand van vallugola

Strand van Fiorenzuola: een kwartiertje lopen vanuit het dorpje Fiorenzuola (op twee kilometers afstand van het landgoed). Een prachtige wandeling door het bos over een aflopende weg. Voor wie niet wil lopen rijdt er  een strandbusje.

Strand van Vallugola: op een afstand van tien minuten rijden. Direct aan het strand zijn er bars, restaurants waar je kunt heerlijk eten en een kleine toeristische haven. Het is mogelijk om strandbedden en parasols te huren.

Case San Bartolo - Fiorenzuola di Focara - 61121 Pesaro - Marche

                                                    e-mail: info@casesanbartolo.com

Villa Caprile

Villa Imperiale